03-5609747
קטגוריה

לחמניות לפסח

מתכון להכנת מקופלת

לחמניות לפסח מתאים להכנה בתבנית סיליקון של חצאי כדור או FR038 FR001 מתכון של השף אורן גירון, "עושים בישול" להכנת מתכון זה השתמשתי בקמח מצה גס (במקום בקמח דק, ככתוב במתכון), ואף שכחתי לקלות את השומשום (ככתוב במתכון), מה שלא הפריע לי לקבל לחמניות פריכות וטעימות מאוד. אפיתי את מחציתן כמות שהן - ואת מחציתן עם עלי רוזמרין קצוצים (ראו צילום). ממתכון זה יצרתי כדורים וגם הזלפתי בעזרת שק זילוף: הכדורים סיפקו מראה אסתטי יותר, "לחמנייתי" יותר. התוצר המוזלף יצא נמוך מאוד, ולא דמה ללחמניות כי אם לחטיף מלוח, פחוס-משהו. כך או כך, קשה להפסיק לאכול מלחמניות אלה, במיוחד כשהן טריות. המרכיבים (ל-53-56 לחמניות קטנות): ‏750 מ"ל מים 10 גרם מלח 3 גרם פלפל שחור (אני השתמשתי בפלפל שחור גרוס גס) ‏120 מ"ל שמן זית ‏300 גרם קמח מצה טחון דק 50 גרם שומשום לבן, קלוי ‏6 ביצים מס' 1 אופן ההכנה: 1. מבשלים מים, מלח, פלפל ושמן על אש גבוהה, עד לרתיחה. 2. מוסיפים קמח מצה ושומשום בבת אחת ובוחשים נמרצות עד שהבצק שהתקבל נפרד מדפנות הסיר. 3. מעבירים למיקסר המצויד בוו גיטרה ומערבלים עד לצינון (ויתרתי על שלב זה, ציננתי סתם כך, בחוץ). 4. מוסיפים ביצים, בזו אחר זו, עד לקבלת בצק דביק. טועמים את העיסה ומוסיפים מלח או פלפל במידת הצורך. 5. מחממים תנור ל- 170 מעלות. 6. מכינים תבניות סיליקון רצויות חצי כדור או מאפינס או מגש תנור, מרופד במשטח אפיה מסיליקון FR4336. 7. אם בחרתם במשטח אפיה שמנו מעט את הידיים במעט שמן זית (או שמן אחר) ויוצרים כדורים קטנים. מניחים בתבנית התנור. 8. אופים במשך 40 דקות לערך או עד לקבלת לחמניות מושחמות ויציבות. לרכישת תבניות סיליקון בדוגמאות שונות בצורות שונות הקליקו על תבניות סיליקון