03-5609747
קטגוריה

מתכון לסופגניות


 

מחפשים מתכון לסופגניות ? כידוע  טיגון סופגניות זה לא עניין פשוט. המאבק עם הסופגניות שנעות מצד לצד בסיר השמן הוא מאבק לא קל, שנגמר בדרך כלל בכוויה משמן רותח, בסופגניה עשויה יתר על המידה, או במקרה הטוב רק במטבח מבולגן ושאריות שמן על הרצפה. לכן נחסוך מכם את החוויה הקשה ונציג בפניכם מתכון לסופגניות שהוא גם יותר בריא וגם יותר ידידותי למשתמש- מתכון לסופגניות אפויות. 

אמנם למדנו כבר בגן על נס פך השמן, שרנו לו שירים והיללנו את סגולותיו, אבל זו לא סיבה מספיק טובה לאכול כמויות של שמן ולגלות אחרי החג את התוצאות העגומות. על דבר אחד כולם מסכימים: חנוכה ידוע בתור ה- חג של האוכל המשמין, ובכמויות. אבל זאת מסורת אחת שמותר לשבור. גם על הצרבת המסורתית, אפשר השנה לוותר בעזרת מתכון לסופגניות אפויות מבית נסבאד.

אנו מביאים פה איפוא מתכון לסופגניות, אולם זהו מתכון שונה לסופגניות : מתכון מיוחד ובריא. לפניכם אופציה שפויה יותר, איך לחגוג את החג במלוא הדרו ובטעמו הנפלא, ומבלי לפגוע לא בבריאות ולא בגזרה. אפשר להמשיך לשיר על נס פך השמן ולאכול סופגניות ללא שמן, שהן נס בפני עצמן.מדובר פה בסטארט- אפ אמיתי: מתכון לסופגניות כמו שסופגניות צריכות להיות, עם ריבה והכל, רק ללא  השמנוניות שנותרת על האצבעות אחרי האכילה  וללא הקלוריות הבלתי נחוצות. במקום זה תגלו מעדן פלאים, מתכון לסופגניות במרקם אוורירי עשוי בצק שמרים מעולה (בצק שמתאים אגב להכנת מאפים נוספים ולא רק סופגניות). מעדן מתוק- מתכון לסופגניות שלא ישאיר אף אחד מהאורחים שלכם אדיש. אחרי שתכינו את המתכון לסופגניות ותאכלו את הסופגניות האפויות לא תרצו ולא תוכלו לחזור לסופגניות שהכרתם. הבטחה שלי. אז קדימה, לעבודה.

 מתכון לסופגניות - מצרכים

·        1/2 כוס סוכר
·        1 ביצה    
·        1 קובית שמרים (טריים)/ 1 שקית שמרית/ 2 כפות שמרים יבשים
·        100 ג' חמאה- להפשיר או להמס עד שתהיה רכה מאוד
·        1/2 ק"ג קמח
·        שקית סוכר וניל
·        מעט מלח
·        200 מ"ל חלב (לא קר)
·        ריבה
·        אבקת סוכר
·        אפשר גם 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת דק

ניתן למצוא תבניות להכנת ספגניות קטנות וגדולות באתר.

ניתן לרכוש הן בחנות והן בהזמנה טלפונית.

לרכישת תבניות סיליקון להכנת סופגניות על פי המתכון להכנת סופגניות הקליקו על : 

לרכישת תבניות להכנת סופגניות גדולות         

לרכישת תבניות להכנת סופגניות בגודל בינוני  

מתכון לסופגניות-אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את החלב, הסוכר, 1/2 כוס קמח (לא את כל הכמות!) והשמרים.
  2. מניחים לתערובת לכרבע שעה, כך שהשמרים תוססים והבצק תופח.
  3. מוסיפים לתערובת את החמאה, הביצה, סוכר הוניל, הקמח הנותר, המלח וקליפת הלימון. לשים את התערובת עד שהבצק גמיש.
  4. משמנים מעט את שתי הידיים- כמה טיפות שמן על כל יד יספיקו- ומעבירים את הידיים המשומנות על הבצק בעדינות, כך שתיווצר שכבת שמן דקה על החלק החיצוני שלו.
  5. שוב מניחים את הבצק בקערה.
  6. מכסים במפית מעט לחה ומעליה שמיכה עבה.
  7. משאירים את הבצק לתפוח עד שנפחו יהיה גדול פי 2!
  8. את כל הבצק מחלקים ל-2.
  9. אם רוצים להזריק ריבה: באמצעות מערוך מרדדים כל גוש בצק עד שיהיה בערך בעובי 1.5 ס"מ, ואז יוצרים עיגולים באמצעות כוס הפוכה.
  10. אם רוצים לאפות את הריבה בתוך הסופגניות: מרדדים את הבצק עד שיהיה בערך בעובי 1 ס"מ. באמצעות כוס יוצרים עיגולים על מחצית מהבצק, במרכז כל עיגול מניחים כפית של ריבה. מקפלים את חלקו השני של הבצק כך שיש תחתיו בליטות של ריבה. יוצרים עיגולים סביב כל בליטה כזו באמצעות כוס הפוכה- כך שנוצר עיגול תחתון, עיגול עליון וביניהם ריבה. הכוס ההפוכה מדביקה את העיגולים זה לזה וכך יוצרת את צורת הסופגניה.
  11. משמנים את מגש השקעים באמצעות ספריי שמן או באמצעות מריחת שמן. מגשים מתאימים לאפיה ניתן למצוא בנסבאד.
  12. מניחים את הסופגניות זו לצד זו. חשוב מאוד להשאיר ביניהן מרווחים כדי שהסופגניות יוכלו לתפוח.
  13. מכסים את המגש בשמיכה ומאפשרים לסופגניות שוב לתפוח.
  14. מחממים תנור לחום גבוה- אפילו מעל 200 מעלות ומכניסים את המגשים לתנור כשהוא חם.
  15. אופים במשך 20-30 דקות, עד שהסופגניות מקבלות גוון צהוב- חום יפה והן תפוחות.
  16. אם בחרנו לאפות את הסופגניות עם הריבה- מספיק לפזר עליהן אבקת סוכר ולהגיש. אם בחרנו להזריק את הריבה לתוכן,
  17. רצוי לדלל את הריבה עם קצת מים (אפשר גם להמיס את הריבה במיקרוגל) ולהזריק אותה באמצעות מזרק או שקית זילוף מתאימה לסופגניה. כמובן לא לשכוח לפזר לאחר מכן את אבקת הסוכר מעל הסופגניות.
  18. סדרו את הסופגניות במגש יפה והגישו אותן חמות- התגובות הנלהבות מובטחות. רוב הסיכויים שהסופגניות ייגמרו עוד באותו הערב, אבל אם נותרו סופגניות אפשר להקפיא אותן ולחמם מחדש במיקרו כשרוצים לאכול.
  19. למי שלא אוהב את הריבה הקלאסית, אפשר לשנות את המתכון לסופגניות. אפשר להחליף את המילוי במילויים שונים כאוות נפשכם: קרם וניל, ריבת חלב, ממרח שוקולד, שוקולד מומס וכל מילוי אחר שתרצו.
     
    חג חנוכה שמח וטעים בזכות מתכון לסופגניות מבית נסבאד  !